Saturday, October 22, 2016

Medžių pjovimas, lauko tualetas

Sklypas, kaip man pasakojo kaimynai, kelis metus stovėjo nenaudojamas, dėl to jame pridygo nemažai pušelių. Pagal street view matosi vaizdas prieš kelis metus:


O mano pirmajame įraše matosi, kokios tos pušys užaugo niekieno netrukdomos. Taigi reikėjo pasiruošti vietą namo statybai. Iš bendrojo plano pasiėmiau sklypo kampų koordinates X;Y ašyse ir Autocad'e susidėliojau sklypo kampus. Tuomet "užsimečiau" namo kontūrą ir tai atrodė maždaug taip:
Įvažiavimas iš apačios (rytų pusės), pietinė pusė palikta kiemui, mažam daržui (jeigu norėsis). Garažas su katiline šiaurinėje pusėje, namas pietinėje. Iš to paties brėžinio susirašiau namo ribų koordinates ir su geodezisto pagalba nusižymėjau sklype namo ribas su kuoliukais. Deja, nuotraukos neturiu, bet jau buvo galima įsivaizduoti, kur bus terasa, kur įėjimas, kambariai :)
Ir atėjo laikas iškirsti visus medžius, kurie pateko į namo zoną arba yra labai arti jos.

Kelmus palikome kitiems metams, juos išraus sunkioji technika. Darbavomės tryse su mergina ir broliu (ačiū ir jam!). O visa mediena iškeliavo pas senelę, kaip kuras žiemai.


Anksčiau prikalbinau merginą pasodinti sklype pirmąjį medį ten, kur augs sodas. Nusipirkome obelį, išsirinkome saugią vietą, kur tikrai nevažiuos nei jokia technika, nei bus sandėliuojamos statybinės medžiagos, ir kartu vieną vakarą pasodinomę pirmąjį mūsų sklypo medelį :) Prieš žiemą reikės aprišti ir apsaugoti nuo zuikių, nes netoli yra miškas.


Ta žolė auga taip greitai, kad nespėji šienauti...

Kai turime laisvo laiko, tai bandome sumeistrauti pirmąjį sklypo statinį - lauko tualetą. Jis bus naudojamas retai, bet stovės bent porą metų. Įkasiau keturis nugruntuotus brusus kažkur į 80 cm gylį, viršų nupjoviau ir sulyginau, kad būtų viename aukšte. Tuomet per vidurį iškasėme duobę ir įleidome plastikinį vamzdį (metalinė bačka 200 litr. rūdytų, o savame sklype to nesinori). Vamzdį įkasėme 1,3 m gylyje. Turėtų užtekti :) Esant reikalui bus galima užberti pjuvenų ir nebus jokio kvapo. Vėliau reikės suręsti karkasą ir stogą. Kol kas tam laiko nėra.

No comments:

Post a Comment