Wednesday, July 25, 2018

Tvora ir dokumentai

Sveiki!

Nekyla rankos rašyti, kai vis gauni iš infostatybos:
"Būsena: Atmestas"
"Būsena: Atmestas"
"Būsena: Atmestas"
Bet atėjo laikas ir prisikapsčiau iki pradžios. Kadangi turiu labai daug veiklos, todėl pasinaudojau bandymų metodu ir taip sužinojau visą kelią, kuriuo turiu pereiti, kad gauti leidimą.
  1. Prieš visus projektavimus "Užsakovas" turi pateikti projektavimo užduotį. Kadangi mūsų namas virš 200 m2, man reikia užduotį suderinti su savivaldybės architektais. Surašom užduotį ir siunčiam architektams, gaunam pastabų, taisom, gaunam parašą;
  2. Kadangi namas virš 200 m2, reikia informuoti visuomėnę apie jai svarbių statinių projektavimą (juokingai skamba :)). Tam reikia su savivaldybe susitarti laiką, kiek laiko bus skelbiami projektiniai siūlymai, taip pat suderinti skelbimą, kuriame bus aktuali informacija. Gauname seniūno parašą ant skelbimo ir judame toliau;
  3. Užduotį, skelbimą (su parašais), projektinius siūlymus keliam į infostatybą pagal prašymą informuoti visuomenę. Po savaitės gauname teigiamą atsakymą. Šiame žingsnyje būtina išsiaiškinti visus terminus - kiek laiko reikia viešinti projektinius siūlymus, kada daryti viešą svarstymą, skirti ir suderinti viešo svarstymo vietą (dažniausiai tai bus savivaldybės pastate). Viešinimas trunka apie 2-3 savaites ir tik po to galima daryti viešą svarstymą, nes tiesiog infostatyba neleidžia kitaip pasirinkti, todėl geriausiai susiskambinti su savivaldybės architektūros skyriaus specialistais ir telefonu suderinti visas datas ir vietas;
  4. Gauname infostatyboje teigiamą atsakymą: Būsena: Patvirtintas;
  5. Laukiame susirinkimo datos, per tą laiką savivaldybė savo puslapyje patalpina informaciją apie planuojamą statyti statinį (skelbimą, projektinius siūlymus).
  6. Įvyksta viešas susirinkimas. Toliau kol kas nesu nuėjęs :)
Dabar įdomesni dalykai - tvora.
Nusipirkau iš Metalo Prekyba vandentiekio vamzdžių 60x3 mm ir 101x3,6 mm (vartams) po 3 metrus (su pjaustymo paslauga). Kadangi virinti moku, tai susipjausčiau armatūros gabaliukus po 25 cm ir privirinau vamzdžių galuose po du armatūros strypus skirtingais kampais. 30 stulpų suvirinti užtrukau apie 3 valandas ir apie 20 elektrodų.
Skyles gręžiau su rankiniu grąžtu. Galima rinktis samdyti bobcat'ą su grąžtu, bet reikės nemažai sumokėti, taip pat reikia pasamdyti žmonių betonavimui, nes aš vienas 30 stulpų rankomis neužmaišysiu ir neužbetonuosiu :) Kitas variantas išsinuomoti benzininį grąžtą, bet pas mus sklype po augaliniu sluoksniu prasideda žvyringas smėlis su ganėtinai dideliais akmenimis. Jeigu gręžiant su benzininiu grąžtu pataikyti ant didesnio akmens, tai gali grąžtas ir rankas neblogai atkirsti :)
Mes turime savo rankinį grąžtą, todėl tai nors ir lėtas būdas, tačiau saugus ir nebrangus. Gręžiant dažnai tenka sustoti ir rankomis iškrapštyti didesnius akmenis.
Poliukų angos atrodo taip:

Poliukai bus 1-1,2 m gylio ir 30 cm pločio. Pilnai užtenka tikrai tvirtai tvorai :)
Pirmiausia reikia išbetonuoti kampinius tvoros stulpus, kad būtų galima įtempti virvę ir lygiai sustatyti tarpinius stulpus. Viršaus nelyginau, nes po to pagal tvoros tinklą pripjausiu su kampiniu šlifuokliu. Magnetinis gulsčiukas labai padeda :)


Tarp kampinių stulpų įtempiau virvę palei išorinį kraštą, kad galėčiau lygiai išstatyti vidurinius stulpus. Stulpai eina kas 2,5 metro.


Jau sustatyti 11 stulpų. Kasdien įveikiu po 3. Dirbti dažniausiai išeina tik savaitgaliais. Dabar liko tik ilgoji tiesioji - 19 stulpų.
Be tvoros dar užsiimu laikino namuko statyba :) jame laikysiu pigesnes statybines medžiagas, aišku, jokių elektrinių įrankių, juos aš geriau pasivežiosiu, nei pirksiu du kartus. Apie namuką gal padarysiu atskirą įrašą.


4 comments:

  1. Apsitvėrėm visą tinklinę tvorą su kaimynu tokiu pat principu, kaip jūs. Grąžtą turėt prabanga, bet mes išsinuomavę pasidarėm visas skyles per vieną kartą ir jos porą savaičių neįgriuvo, nors gruntas - smėlis. Sėkmės!

    ReplyDelete
  2. Su skylių diametru šiek tiek persistengėte manau. 30 cm diametro nebent vartų stulpams reikėjo gręžti. Tvorai pakanka 15 -20 cm diametro polių. Gręžiau segmentinei tvorai, vamzdis 40x60 30 stulpų. Viska pasidariau pats: gręžiau rankom 1.2m, maišiau pats ir pats pyliau.Trukau ~3 pilnas dienas. Jei pilate 0,33 kubo betono vienam poliui tai galite iki rudens ir nespėti. Sėkmės :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kol kas tvora tinklinė, bet po namo bus perdaroma į sunkesnę medinę su stambesniais stulpais. Na kokį grąžtą turėjom, tokį naudojam. Vieno maišymo maišyklėje pakanka vienam poliui, bet problema ne betonavimas, o gręžimas per akmenis. Tas daugiausiai laiko užima. Ačiū! :)

      Delete
  3. Kaip Jusu statybos?
    Gal jau kazka daret, pasidalinkite, labai idomu!

    O statybu metu labai geros irangos issinuomoti galite rasti cramo,https://www.cramo.lt/lt/category/statybine-technika_grezimo-iranga_perforatoriai-akumuliatoriniai, traktoriu ir traktoriuku nuoma, keltuvu, generatoriu nuoma.


    ReplyDelete